2018-07-31 06:39:26• hírek • Oszkó Viktória

Három nap - húszezer autó a határon: forgalomból jeles 

Összesítették, hányan jelentkeznek ellenőrzésre valamelyik határátkelőn az autósok, legyen szó akár Romániába való belépésről, vagy az országból való kilépésről.

A petei és a csanálosi határátkelők forgalmáról nyilvánosságra hozott adatok megdöbbentően nagy forgalomról tanúskodnak; a hatóságok mindkét határátkelési ponton megteszik a tőlük telhetőt annak érdekében, hogy az autósok dolgát megkönnyítsék, a haladást és az átkelést folytonosítsák és felgyorsítsák.


Peténél július 27. és 30. között mintegy 36.000 személy lépett be Románia területére. Ez az utazáshoz –és egyben az átkeléshez- használt gépjárművek számában kifejezve nagyjából 11.000-re rúg. Ugyanebben az időszakban 6.500 gépjárműben utazva nagyjából 21.000 személy hagyta el az országot.


A csanálosi határátkelőnél ez a szám ugyan jóval kisebb, de még így is jelentős: a fentebb említett időintervallumban, tehát péntektől hétfőig körülbelül 5.200 személy érkezett Romániba, amihez megközelítőleg 2.000 járművet lehet számban megemlíteni. A Magyarországra vezető irányt kicsit többen választották, nagyjából 5.800 személy lépte át a határt, amihez kb. 2.100 gépjárművet vettek igénybe.


A határrendészet illetékesei továbbra is szeretnék felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a www.politiadefrontiera.ro weboldalon folyamatosan tájékozódhatnak arról, mekkora várakozási idővel kell számolni az egyes határátkelőknél, illetve más, az utazáshoz és a határátlépéshez szükséges információt is megtalálhatnak.


A hatóságok arról is tájékoztatást adtak, hogy az említett időszakban bővítették a személyzet számát az ellenőrző pontokon annak érdekében, hogy meggyorsítsák az átkeléshez szükséges dokumentumok ellenőrzését. A szakemberek azt tanácsolják, mielőtt a határátkelőhöz érünk – de leginkább még indulás előtt – ellenőrizzük le papírjainkat, nézzük meg, biztosan minden igazoló dokumentumunk rendelkezésre áll-e ahhoz, hogy problémamentesen, gördülékenyen, a lehető legrövidebb időn belül indulhassunk tovább az ellenőrzési pontról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: